7 Ocak 2009 Çarşamba

Tokyo Gore Police



Tür : Aksiyon / Korku / Bilim Kurgu
Yönetmen : Yoshihiro Nishimura
Senaryo : Kengo Kaji , Sayako Nakoshi
Görüntü Yönetmeni : Shu G. Momose
Yapım : 2008, ABD / Japonya , 110 dk.
Oyuncular : Maiko Asano , Yukihide Benny , Jiji Bû

Yakın geleceğin Tokyo’sunda bir yanda özelleştirilmiş polisler, bir yanda ise bedenlerinin bazı bölümlerini dönüştürebilen “mühendisler” var. Polislerin amacı bu mutantları ele geçirmektir.

Son dönem Japon sinemasında popüler alt türe dönüşen bol kanlı tür filmlerinden biri olan Tokyo Gore Police daha çok meraklısına dönük olsa da, pek çok kaynakta yılın filmleri arasında gösterildi.

Oyum Kime - Swing Vote




Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Joshua Michael Stern
Senaryo : Joshua Michael Stern , Jason Richman
Yapım : 2008, ABD , 100 dk.

Oyuncular

Kevin Costner (Bud Johnson) , Madeline Carroll (Molly Johnson) , Dennis Hopper (Donald Greenleaf) , Nathan Lane (Art Crumb) , George Lopez (John Sweeney) , Paula Patton (Kate Madison) , Kelsey Grammer (Başkan Andrew Boone) , Stanley Tucci (Martin Fox)
Bud Johnson, hayatla ilgili pek bir beklentisi kalmamış, bütün duyarlılığını ve sevgisini kaybetmiş; tek değer verdiği kişi olan kızı Molly’le birlikte bir hayat sürmektedir. Bir şekilde işlerin ters gitmesi sonucu Amerikan Başkanı’nın kim olduğunu belirleyecek oyun sahibinin Bud Johnson olduğu anlaşılır.

Demokrat Parti’nin başkanı Donald Greenleaf ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkanı aynı zamanda ABD Başkanı olan Andrew Boone, Bud’ı taraflarına çekmek için birbirinden ilginç ve komik yollara başvururlarken, ülkenin kaderinin bu duyarsız adamın ellerinde olması işleri iyice karıştırır.

2. El Kısa Film Festivali 3 Yaşında



Dünyada kendi alanında ilk ve tek kısa film festivali konumunda olan “2. El Kısa Film Festivali”, üçüncü senesinde “Elemiyoruz, Ellemiyoruz” sloganı ile yola koyuldu.

Daha önce en az bir kısa film festivalinden hüsranla geri dönen, elenmiş kısa filmlerin katılabildiği “2. El Kısa Film Festivali”ne gönderilen her film, festival süresince gösterimde olacak, jüri tarafından değerlendirmeye alınacak ve bu değerlendirmeler filmin yönetmenine bildirilecek.

Bu yıl 12-22 Şubat 2009 tarihleri arasında Ankara’da üçüncüsü gerçekleştirilecek olan “2. El Kısa Film Festivali”, tarihinde ilk kez bir kısa filme “Övgüye Değer Film” ödülü verecek.

Festival yönetimi, ödül sahibi filmin yönetmenine hayalindeki kısa filmi çekebilmesi için gereken teknik ekip ve donanımı sağlayarak, filmin yapımcılığını üstlenecek ve filmin tamamlanması için yönetmene toplam “2 gün – 2 saat – 2 dakika – 2 saniye” süre verecek.

Telif hakkı yönetmende kalacak olan kısa filmin ayrıca, ulusal ve uluslararası alanda 33 kısa film yarışmasına gönderilmesine de yardımda bulunulacak.

2. El Kısa Film Festivali 2009 Jüri Listesi

Prof.Dr. Işık Özkan (Yeditepe Üni.), Murat Akser (Kadir Has Üni.), Doç.Dr. Mutlu Binark (Başkent Üni.), Doç.Dr. Özcan Yağcı (Başkent Üni.), Doç.Dr. S.Ruken Öztürk (Ankara Üni.), Prof.Dr. Seçil Büker (Gazi Üni.), Thomas Balkenhol (ODTÜ), Tan Tolga Demir, Ali Murat Güven, Cem Özer, Hilmi Etikan, Mehmet Ali Arslan, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Selim Demirdelen, Uğur İçbak,Ahmet Uluçay, Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Selim Evci, Ümit Ünal, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Barış Bayraktar, Prof.Dr. Bülent Vardar (Marmara Üni.), Can Kılcıoğlu, Gökçe Pehlivanoğlu, Ozan Adam ve Selcen Ergun gibi önemli isimlerden oluşan jürinin seçeceği “Övgüye Değer Film”, 22.02.2009 tarihinde Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak törenle sahibine verilecek.

Mutant Günlükleri: Eni Sonu Bir Kitap




Bilgisayar oyunlarının beyazperde uyarlamaları son hızıyla devam ediyor. Bu serinin son halkası, gotik ülkeden RPG oyunu “Mutant Günlükleri”. İskandinav pasaportlu oyunun filmi de doğduğu topraklara hayli uyumlu, bolca karanlık bir gelecekte geçiyor…

Yönetmen koltuğunda henüz ikinci filmini çekmiş Simon Hunter’ın oturduğu “Mutant Günlükleri”nin senaryosunda ise Paul W.S. Anderson’un bilimkurgusu “Ufuk Faciası”ndan sonra ortadan kaybolan Philip Eisner’ın imzası bulunuyor. 1997 tarihli 11 dakikalık kısa korku filmi “Wired” ile kariyerine başlayan Hunter, ilk uzun metrajını 2000 yılında senaryosunu da yazdığı “Lighthouse”a çekerken de korku türüne örnek vermiş ve korku severlerin ilgisi ve ödüllerle karşılanmıştı. Temelde beğenilen bir oyuna ek olarak bu iki isim ve iyi bir oyuncu kadrosuna sahip bir künyeyle ilk başta hayli ilgi çekici gözüküyor…

“Mutant Günlükleri” kısa bir özetle, her şeyi anlatarak başlıyor. Dış dünyadan uzaya gelen bir makine buz devrinin sonunda ortaya çıkmış, tek amacı da insanoğlunu mutanta çevirmekmiş. Neachdainn adındaki bir savaşçı insanları birlik olmaya çağırmış, bu sayede makine yeraltına mühürlenmiş. Doğu Avrupa’nın uzak dağlarında Neachdainn soyundan gelen Kardeşler birliği hala makinenin hayatta olduğundan bahsediyor. Bu konudaki kitaba yani günlüğe de bir koruyucusu eşliğinde gözleri gibi bakıyorlar…

Yıl 2707… Dünya 4 birlik tarafından yönetilmekte… Mishima doğuyu, Bauhaus ve Imperial Avrupa ve Afrika’yı, Capitol’de batıyı yönetiyor. Dünyada kalan son kaynaklar için savaşıyorlar. Avrupa’nın terkedilmiş diyarında Bauhaus Birliği, Capitol hatlarına yeni bir saldırı düzenlemek için hazırlık yapıyor… Tam da bu sırada sıkı bir savaş filmi gibi başlıyor “Mutant Günlükleri”…
 
moda indirim